Hramul Mănăstirii 2014

  • Post author:
  • Post category:News

În Duminica a 22-a după Rusalii, duminică 2 noiembrie 2014, obștea Mănăstirii „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Middletown, NY (Statele Unite ale Americii) și-a sărbătorit ocrotitorul.

Sărbătoarea hramului a început cu săvârșirea Vecerniei Mari, cu o seară înainte, și a continuat a doua zi, când Înaltpreasfințitul Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, a oficiat Utrenia și Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi format din: P. Cuv. Protos. Vincențiu Temirov, P. Cuv. Ierom. Paisie Buhnilă, Pr. Vasa Ghilezan, Pr. Marius Dumitrescu, Pr. Ionuț Voicu și P.C. Diacon Timotei Avram, după cum ne-a transmis Alexandru Popovici.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către IPS Nicolae, care a explicat pericopa evanghelică de la Sf. Evanghelist Luca, capitolul XVI, versetele 19-31, și, apoi, a relatat viața Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul mănăstirii.

Deși destul de frig, un număr mare de credincioși au participat la această sărbătoare. Ei au avut ocazia de a se închina la moaștele Sf. Ierarhi Ioan Gură de Aur, Nicolae, Nectarie din Eghina, Andrei Șaguna, Ioan Maximovici, a sfinților 4 mucenici de la Niculițel, a sfinților mucenici Epictet și Astion. Racla conținând aceste sfinte moaște a fost adusă spre închinare de IPS Arhiepiscop Nicolae de la Catedrala Sf. Împărați din Chicago.

O agapă frățească organizată de obștea mănăstirii a încheiat sărbătoarea închinată Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou la Middletown, NY.