Hramul Mănăstirii, Octombrie 2017

  • Post author:
  • Post category:News

Numeroși credincioși români de pe cuprinsul coastei de est a Statelor Unite ale Americii au participat în zilele de 27 și 28 octombrie 2017 la hramul Mănăstirii Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din localitatea Middletown, statul american New York. Sărbătoarea hramului a început vineri seara prin oficierea slujbei Vecerniei Mari unită cu Litia, și a continuat a doua zi când au fost săvârșite slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii așezământului monahal trecuți la Domnul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi alături de un sobor format din zece preoți ai parohiilor Mitropoliei, dar și invitați din România. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei Sfântul Nicolae din Queens, New York.

În cuvântul de învățătură oferit credincioșilor, Înaltpreasfințitul Părinte a vorbit despre simplitatea și sfințenia vieții Sf. Dimitrie cel Nou, despre darul făcut peste secole credincioșilor care vin cu credință să îi ceară binecuvântarea la pelerinajul la sfintele sale moaște la Catedral Patriarhală. IPS Nicolae a amintit apoi evenimentele dedicate anului comemorativ al Patriarhului Iustinian și a mărturisitorilor din timpul comunismului organizate în legătură cu acest pelerinaj la București, de participarea Întâistătătorilor și delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Surori.

La acest eveniment a  participat și Consulul General al României la New York, Domnul Cătălin Radu Dancu, alături de alți reprezentanți ai diplomației române din Statele Unite ale Americii. Biserica a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși prezenți. Aceștia au participat la o agapă frățească, organizată de către obștea mănăstirii.